Föreningen

KFUM Eskilstuna är en flersektionsförening med olika verksamheter/aktiviteter i första hand för barn och ungdomar, men också för vuxna. Har verkat i Eskilstuna sedan 1890 och är därmed en av de äldsta men också största ungdomsföreningarna i Eskilstuna.

KFUM är för övrigt en av Världens största ungdomsorganisationer och finns i nästan samtliga länder. Det innebär att det finns goda möjligheter till utbyten mellan KFUM föreningar i olika länder och därmed en chans för ungdomar att finna nya vänner. Vi har under många år haft samarbete och utbyten av olika slag med CVJM Erlangen. Vi har också genomfört en del EU projekt, bland annat Erasmus+ projekt (ungdomsutbyten) i olika former.

KFUM har sedan begynnelsen fångat upp nya verksamheter som är aktuella i tiden, har också varit upphovsman till idrotter som tex. Basket och Volleyboll. Idag har vi Skateverksamhet i Eskilstuna med drygt 2 000 medlemmar som åker Inlines, Skateboard, Kick-Bike och BMX cykel. Vi har också volleyboll med herrlag, damlag samt ungdomslag som tränar i nya Stiga Sport hallen. Sommartid spelar vi Beachvolleyboll i Vilsta. Förutom sport har vi också en hel del andra aktiviteter som tex. mediaverksamhet (närradio), kulturverksamhet, öppen fritidsgårdsverksamhet, dagkollo och lägerverksamhet på vår Friluftsgård Solvik. Vi driver också en Secondhandbutik på Libergsgatan 2, överskottet av försäljningen går till KFUMs ungdomsverksamhet.

Exempel på verksamhet för vuxna är KFUM kören samt Solvik båtklubb.